حسابراه

سایت حاضر در مورد حرفه حسابداری و زیر مجموعه های آن فعالیت دارد

حسابراه

سایت حاضر در مورد حرفه حسابداری و زیر مجموعه های آن فعالیت دارد

دوازدهمین همایش سالانه و ضیافت عصر 30 آذر 94

چهارشنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۴، ۰۴:۳۹ ب.ظ

دوازدهمین همایش سالانه و ضیافت عصر 30 آذر 94

 

 

نیاز به آگاهی های مشترک و متعارف از حسابداری

دکتر علی ثقفی

 

دانش حسابداری پیچیده، متنوع، پویا و جهانی است. از اینرو با مسائل گوناگونی روبرو است. شناخت این مسائل و دقت در راه حل های پیشنهادی بسیار با اهمیت است. استحقاق و حفظ عناوین "حسابداری کانال رسمی اطلاعات"، "زبان واحد تجاری" و ... خود صدها مسئله و رقیب در پیش دارد. سرمایه هم سیال و روان است. آنجا می رود که امنیت است و بازده بیشتر است. به این ترتیب حسابداری با مسائل جهانی آمیخته می شود. یکی از مهمترین مسائل، تخصیص بهینه منابع اقتصادی است.

این سخنرانی تلاش دارد با شرح مطالب بیان شده، نتیجه بگیرد که داشتن آگاهی های مشترک و متعارف از حسابداری بین ذینفعان ضروری است.

 

دکتر محمد فطانت فرد

تنگنای مالی، بزرگترین چالش مدیران

در ادامه همایش حسابداری، سلامت و انضباط مالی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نقش حسابداری در بازارهای مالی و بحث تامین مالی که یکی از مباحث اصلی کشور است، گفت: در شرایطی پیش روکه یکی از بزرگترین چالش ها، تنگنای مالی است یکی از وظایف اصلی مدیران مالی، پوشش دادن این تنگنا است. محمد فطانت فرد: ما به صورت سنتی عادت داریم برای رفع نیاز مالی به بانک ها مراجعه کنیم، اما شرایطی که در حال حاضر سیستم بانکی با آن روبرو است مانند مطالبات معوق، بدهی دولت به بانک ها، تسهیلات تکلیفی و ... دست بانک ها را بسته است، بنابرین برای بهبود وضعیت جاری بنگاه ها باید چاره ای بدیل پیدا کنیم. رئیس سازمان با اشاره به شرایط پساتحریم گفت: در این شرایط، امکان جدید فراهم است که می توانیم برای رشد اقتصادی و به حرکت درآوردن موتور توسعه کشور از منابع خارجی استفاده کنیم. فطانت با اشاره به وجود بازار صکوک گفت: این بازار یکی از موارد بسیار با اهمیت است که باید با رونق بیش از پیش آن، تامین مالی بنگاه ها را به سمت بازار سرمایه ببریم. در این خصوص اگر ما از سرمایه گذاران خارجی به عنوان یکی از محمل های با اهمیت دعوت می کنیم در بازار صکوک سرمایه گذاری کند. این امکان نیز وجود دارد که برای نیاز های مختلف صنعت و اقتصاد، ابزارهای مالی متناسب طراحی شود و این خلاقیت، ادامه پیدا کند.وی تاکید کرد: الویت اول در جذب سرمایه گذاران خارجی باید برای حضور در بازار صکوک باشد نه بازار ثانویه سهام. رئیس سازمان بورس نقش مدیران مالی در تغییر پارادایم از روش های سنتی به مدرن را بسیار پررنگ خواند و گفت: در این برهه اگر منابع مالی از سیستم بانکی تامین شود، ممکن است پرداخت اقساط آن با اشکال همراه باشد، اما در بازار سرمایه این مشکل وجود ندارد زیرا در این بازار با افراد زیاد و متنوعی سروکار داریم که نباید با اعتماد آنها بازی شود. بنابرین سلامت و انضباط مالی از طریق تامین مالی در بازار سرمایه، نقش پررنگ تری پیدا می کند وی اظهار کرد: ما اگر در اقتصاد مقاومتی به عنوان یک اصل، اعلام می کنیم، اقتصاد باید مردمی شود و مردم باید در تامین مالی شریک شوند، مهم ترین محمل آن بازار سرمایه است و ابزاری بهتر از صکوک برای شرکت ها در برهه کنونی وجود ندارد بنابرین لازم است مجموعه مدیران مالی ما در بخش فرهنگ سازی، نقش خدشان را ایفا کنند.

 

بحران فساد اقتصادی – اخبار مهم ایران و جهان

کاظم وادی‌زاده

فساد مالی و اقتصادی با ابعاد گوناگون و به شیوه‌های مختلف از جمله رشوه، اخاذی، جعل، اختلاس، کلاهبرداری، تقلب، پولشویی، زمین‌خواری و.... در بیشتر کشورهای جهان کم و بیش وجود دارد. کشور ما نیز به نوعی با این عارضه دست به گریبان است و چندی است که توجه‌ها به این مساله و مبارزه با آن معطوف شده و هر از چند گاهی شاهد افشای بعضی از مدلها و روشهای تقلب و دستگیری بعضی از متهمان و برگزاری دادگاههای علنی و غیرعلنی آن هستیم. فساد پدیده‌ی شومی است که چرخ‌دنده‌های اقتصادی هر کشوری را خرد و وجهه سیاسی دولتها و اعتماد عمومی به حکومتها را تخریب می‌نماید. فساد انحراف منابع و منافع عموم به سمت منابع ومنافع اشخاص و گروههای خاص با اهداف مختلف و سوء استفاده از قدرت عمومی و ایجاد رانت برای کسب منافع نامشروع خصوصی است. عموماً فساد مالی به دلایل و انگیزه‌های متعددی از جمله ابعاد شخصیتی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی رخ می‌دهد که می‌توان عامل اصلی همه این انحرافها را فروپاشی و تنزل وجدان اخلاقی و معنوی، حرص و طمع برای مال‌اندوزی بیشتر، زیاده‌خواهی و قدرت‌طلبی و نبود شرایط پاسخگویی و نظارت دانست. آدمیزاد غیرقانع در هر لباس و هر پست و مقامی که باشد علاقه‌مند به بهتر زندگی ‌کردن است، حال اگر شرایط دسترسی به پول، مسئولیت و اختیار و قدرت، پشتوانه‌ی سیاسی و توجیه نیز فراهم گردد در کنار فقدان ساختاری نظامند برای کنترل و نظارت صحیح مطمئناً فساد تحقق خواهد یافت.

انضباط مالی و اقتصادی

هوشنگ خستوئی

در ابتدا به علت ارائه ی موضوع پرداخته، سپس با استفاده از تئوری سلسله مراتب نیازهای انسان از دیدگاه مازلو، اولویت مراتب و بویژه انضباط مالی و اقتصادی را مورد توجه قرار می دهد.

کلامم را در مقابل قرار می دهم.

قرار است کاری کنم کارستان.

نمی دانم چرا؟، ولی باورم شده که می توانم کارستان کنم.

مهم نیست، اینروزها هر کسی کمی از کار را بداند، معتقد است که قادر به تغییراتی چشمگیر و قدرتمند است. می گویید نه؟ برایتان مثال می آورم.

بررسی علل ناتوانی حسابرسی صورتهای مالی برای شناسائی و کشف تقلب

دکتر علیرضا زند بابا رئیسی

همواره پس از بحرانهای ناشی از تقلب این سئوال مطرح شده که «پس حسابرسان کجا بودند؟» واقعیت اینست که، حسابرسان در کنار مدیران شرکتها بودند و به وظایف خود عمل می‌کردند، اما چرا از شناسایی و جلوگیری از تقلب عاجزند ، خود دلایل متعددی دارد، از مهمترین دلایل آن می توان به رابطه حسابرسان با مدیریت واحد تجاری و وضعیت شکننده، ضعیف و نسبی استقلال، هدف از حسابرسی مالی، استانداردها و دستورالعملهای حسابرسی، ماهیت خدمت، جهت گیری زمانی، مخاطبین و کانون توجه و معیارهای ارزیابی آنها و ... اشاره کرد. درک وضعیت صحیح  عوامل مزبور، اصلی ترین عامل برای فهم ضعف حسابرسی مالی است. حرفه حسابرسی باید به امکانات لازم برای کشف تقلب تجهیز شود.

نقش حسابداران در قبال سلامت و انضباط مالی

هوشنگ نادریان

بی شک نقش حسابداران مشتمل بر مدیران مالی، حسابرسان مستقل و داخلی و سایر ارائه دهندگان خدمات حرفه ای مرتبط، نقش کلیدی و بی بدیل در امر سلامت و انضباط مالی و مقابله با فساد و تقلب دارد. در این مقاله سعی شده است ضمن بررسی تئوری های مرتبط به پیدایش فساد با استفاده از مفاد گزارش تحلیلی انجمن بررسی کنندگان رسمی فساد (ACFE) برای دو سال منتهی به 2014 و با روش مهندسی معکوس از سرفصل های طرق کشف فساد و اقدامات علیه فساد، زمینه های مسئولیت و نقش حسابداران در زمینه مقابله با فساد و تقلب و ترویج سلامت و انضباط مالی استخراج شود. در این مقاله ارائه شده که مدیران مالی در زمینه ایجاد جو مناسب و تقویت فرهنگ درستکاری، استقرار نظام کنترل های داخلی، اقدام های پیشگیری، کشف و گزارشگری تقلب (PDR)، استقرار برنامه مدیریت ریسک تقلب، ‌ارزیابی مستمر ریسک و تقلب و تقویت نظارت های مدیریت نقش اساسی دارند. همچنین حسابرسان با انجام حسابرسی توأم با تردید حرفه ای، شناخت جامع از واحد مورد رسیدگی، انجام حسابرسی غیر منتظره، ارزیابی آسیب پذیری بنگاه از تحریف با اهمیت ناشی از تقلب، ارزیابی ریسک تقلب و اعمال روش های لازم جهت اطمینان از وجود تحریف و ارتباط آن با تقلب، ارزیابی تحریف و اثر آن بر گزارش حسابرسی، مستند سازی و نهایتاً گزارشگری موارد تقلب شناسایی شده به مراجع    ذی صلاح مسئولیت دارند.

کارایی ساختاری و تشکیلاتی  بانک مرکزی در جلوگیری از تقلب، اختلاس و مطالبات معوق بانک­ها

دکتر غلامرضا خلیل ارجمندی

از جمله وظایفی که برای بانک مرکزی تعریف شده، تنظیم حجم اعتبارات بانکی و ایجاد هماهنگی، متناسب با نیازهای پولی کشور است که بر انضباط در اداره منابع و مصارف بانک مرکزی، دلالت دارد. تنظیم حجم اعتبارات بانکی، به­ خصوص هنگام نوسان درآمدهای نفتی موضوعیت می ­یابد. اما به واسطه عدم استقلال بانک مرکزی، به عنوان مهمترین ویژگی ساختاری کارایی نظارتی آن، این کارکرد به طور متناوب، مختل شده است. از مصداق­ های دخالت دولت در تنظیم حجم اعتبارات بانکی، هنگام شکوفایی نفتی سال 1385 و تحت فشار قرار دادن مدیران بانکی جهت اعطای وام­ های زودبازده و اعطای اعتبار جهت ساخت مسکن مهر بود که به ­صورت شتاب­زده و بدون بررسی ­های کارشناسانه اعطا شد و بحران مطالبات معوق را به­ وجود آورد.

حسابداری، سلامت و انضباط مالی

غلامحسین دوانی

انضباط و نظم مالی شالوده حکمرانی خوب می‌باشد. تحقیقات بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول و تجربه کشورهای موفق و پایدار نشان داده برای استقرار حکمرانی خوب مبتنی بر شفاف سازی متضمن نظم و انضباط مالی راهکار مگر برقراری نظامات مالی و سیستمهای کنترلی مالی وجود ندارد. مبارزه با فساد بعنوان عارضه اصلی جوامع در حال توسعه الزاماً باید از طریق برقراری نظم و انضباط مالی، شفاف سازی، پاسخگویی و حساب دهی و مسئولیت خواهی صورت گیرد. الزام به پاسخگویی، امکان بازخواست مسئولان و مدیران، پاسخگویی در قبال اعمال و یا تعهدات از نخستین مولفه‌های کشورداری در شرایط مدرن می‌باشد. اندیشه نظارت مردم بر منابع و مصارف دولت زاییده انقلاب و مشروطیت بود که منجر به تشکیل دیوان محاسبات و رسیدگی به حسابهای دولتی شد. این اندیشه در چارچوب حاکمیت قانون، انصاف و عدالت، مشارکت مردم (مردم سالاری) منجر به کارایی و اثربخشی جامعه خواهد شد. تحقیقات میدانی مؤید آنست که نقش حسابرسی در ارکان نظارتی دولت بعنوان «امین ملت، بسیار موثر بوده و حضور پررنگ حرفه حسابرسی و حسابداری در جوامع مردم سالار»، منجر به پیشرفت و توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گردیده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">